Het sprookje van het uitgeknepen vaatdoekje…

Als je mij jaren geleden geleden verteld had dat ik me nu fysiek zo sterk zou voelen had ik je nooit geloofd. Ik was nog jong (halverwege de 30) maar ik “voelde” mijn leeftijd niet. Ik was vanaf ergens in mijn twintiger jaren altijd doodmoe en eigenlijk niet in staat tot een écht gezellig leven, aangezien ik mijn slaap (8-10 uur) zó hard nodig had dat ik daar vrij veel mee bezig was. Een feestje was voor mij een enorme uitdaging, want “als ik maar op tijd naar huis kan, anders moet ik het de volgende dag écht bezuren.”

Bij mij was er het verschil van ‘moe’ of ‘doodmoe’. Fit was ik namelijk nooit. Ook chronisch verkouden, wekelijks meerdere keren hoofdpijn en zeer regelmatig keelpijn was waar ik mee mocht dealen. Mentaal was ik zeer sterk en ging ik altijd door. Ik claimde dat ik me goed voelde. Maar fysiek was ik een uitgeknepen vaatdoekje: er zat niks meer in (en uiteindelijk kwam er ook niks meer uit). En dat terwijl ik van nature heel graag uit ging, Fun maakte en feestjes afliep.

In mijn twintiger jaren ben ik veel op zoek geweest naar ‘oplossingen’. Ik heb bij artsen (KNO, ziekenhuis) en Homeopaten gelopen en verschillende therapeuten bezocht. Steeds als iemand met een tip kwam, onderzocht ik het en als het goed voelde, maakte in een afspraak. Zo belandde ik o.a. in Alkmaar, Sint Pancras en Velzen Zuid om te laten onderzoeken wat er ‘mis’ was met mijn energie. Ik ben ongeveer een jaar met zeer grote regelmaat vanuit Almere naar Velzen Zuid gereden naar een Natuurgeneeskundig therapeut. Reken, naast het consult en de producten die ik mee kreeg, ook de tijd en de benzinekosten maar eens uit.

Dat ik vaak een uur of langer reistijd had maakte mij niet uit. Ook dat consulten en producten niet vergoed werden (veel meer dan de helft in mijn geval) maakte mij niet uit. Alles voor mijn gezondheid want wat ik mij altijd realiseerde: met dit lijf mag ik het nog héél lang doen! It beter be in the best possible shape!

So: work in process van de bovenste plank. Maar met enig voorbehoud. Want mijn vader is ook zijn hele leven doodmoe geweest en ik heb hem mijn hele jeugd zien zoeken naar ‘de oplossing’ (die nooit kwam). Ik heb dus een grens getrokken voor mijzelf en die luidde zoiets als: “ik doe wat goed voelt, maar niet ten koste van mijn geluk.” Dus bij momenten legde ik mijzelf neer bij hoe ik me voelde omdat het zoeken-en-niet-vinden vaak ook zeer uitputtend (en teleurstellend) was. Dat wilde ik mezelf dan besparen. Beetje dubbel he… Maar weet je: als je mentaal sterk bent, dan doe je dit nou eenmaal zo. Want dan zit je niet bij de pakken neer van: “poor little me…!” Dan onderneem je actie, óf je accepteert. En dat wisselde zich bij mij af uit zelfbehoud.

Time for Change
In 2010 stuitte ik op internet op een advertentie die mijn aandacht trok. Deze dame begeleidde mensen met hun gezondheid en zocht een nieuwe collega voor samenwerking. De insteek was gezonde voeding ondersteund door de voeding en de supplementen van Herbalife. Ik heb gereageerd en tijdens ons gesprek kreeg ik opnieuw een sprankje hoop. Stel je toch eens voor als deze producten mij zouden kunnen helpen met mijn energie en ik daar vervolgens mijn werk van zou kunnen maken… Ik besloot het twee/drie maanden de tijd te geven. Als het niks was (ik had immers al zoveel geprobeerd) zou ik gewoon weer stoppen.

Volgens haar advies ben ik gestart met een simpel programma waarbij de hoogwaardige voedingsshake, de reinigende Aloë drank en de kruidenthee de hoofdrol speelden. En omdat ik altijd verkouden was, heb ik ook de Multivitamine genomen. Opvoeren die vitamine-waardes, was direct mijn motto! Ook meer water drinken was een belangrijk item voor mij en uiteraard ben ik ook naar mijn voeding gaan kijken: waar kon ik verbeteren? Waar zou ik mee stoppen (minder suikers!) en wat zou ik gaan toevoegen (meer volkoren, meer water, etc.). Het was in de eerste plaats niet makkelijk, maar het bleek uiteindelijk wel simpeler dan ik ooit had durven dromen…

Binnen enkele dagen* begon mijn lichaam zich te reinigen. Dit uitte zich op allerlei manieren die ik hier niet zal beschrijven, maar terwijl het niet prettig was voelde ik dat het essentieel was. Het reinigen heeft niet lang geduurd en binnen een dag of tien was ik een heel ander mens*. Ik voelde me veel energieker (ik weet dat dit bij iedereen anders is) maar moet erbij zeggen: ik ben wel meteen 100% voor het advies gegaan dat ik kreeg. Daar is niet iedereen toe bereid en dat kan een goed resultaat absoluut belemmeren. Daarom besloot ik alle adviezen vanaf dag één ter harte te nemen. Voor twee/drie maanden… De aandacht en de coaching die ik hierbij kreeg waren super belangrijk en een heus ‘warm bad’. Want er werd écht naar me geluisterd en ik werd begrepen. Mijn resultaat was voor mij Magical!

Moeiteloos Blijvend Vitaal
Waar ik me fysiek altijd voelde als een uitgeknepen vaatdoekje, bloeide ik op en besloot ik nog binnen de eerste maand om anderen ook hiermee te gaan helpen. Als het voor mij zoveel kon betekenen, zou dat voor heel veel anderen natuurlijk ook gelden. Ik veranderde de naam van mijn coachpraktijk naar Health Design met als motto: Moeiteloos Blijvend Vitaal. Ik ben er namelijk van overtuigd dat we een zeer groot deel van onze gezondheid zelf in de hand hebben. Dat het soms met diepe dalen komt, of met enorme hobbels, is een feit. De werkelijke vraag is: wat doe je eraan? Blijf je liggen bij een tegenslag, of krabbel je weer op en ga je door?

Op het moment dat ik dit schrijf werk ik al jaren met veel plezier samen met een mooi team van coaches en prachtige klanten die hun reis in gezondheid weer via mij gestart zijn. Samen maken we de wereld een stukje zachter. Want zodra mensen zichzelf weer op de eerste plaats gaan zetten, en niet langer meelopen met wat de maatschappij van ze verwacht, verzachten ze. Ze verzachten naar zichzelf en naar hun omgeving. Dat is exact wat deze wereld heel hard nodig heeft. Hoe mooi is het dat ik daar een steentje aan mag bijdragen…

Fun, Simple, Magical!

*  mijn resultaat kwam heel snel, maar dit verschilt per persoon. Heb daarom altijd geduld met jezelf en TRUST THE PROCES! 

Geplaatst in categorie: Blog

HEERLIJK, cookies waar je gegarandeerd NIET dik van wordt! Google Analytics verzamelt ze (anoniem!) voor mij om Health Design zo goed mogelijk te kunnen optimaliseren. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies' om je de beste surfervaring mogelijk te geven. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op 'Accepteren' dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten