Gifstoffen op onze huid

Wist je dat de huid ons grootste orgaan is? Ben je je ervan bewust dat onze huid alles opneemt waarmee het in aanraking komt? En ben je het vervolgens met mij eens dat je dus het liefst met ‘goede stoffen’ in aanraking komt? Healthy is the new Sexy, en het MOET ook zonder troep kunnen, toch? Here we go…

(af)wasmiddel, wasverzachter, deodorant, zeep, douchegel, shampoo, conditioner, bodylotion, scrubs, chloor van het zwembad, tandpasta, scheergel, zonnebrandcrème, dagcrème, nachtcrème, parfum, schoonmaakmiddelen en ga nog maar even door.

Feit is dat we 24 uur per dag gifstoffen toelaten onze huid binnen te dringen. Want alleen al het wasmiddel en de wasverzachter draag je letterlijk 24 uur per dag met je mee: op je kleding, je beddengoed en je handdoek. Nou, dan zijn we het etmaal rond.

Ja, het komt met zeer kleine hoeveelheden. En nee, een zeer kleine hoeveelheid is niet schadelijk. Maar: ga nog eens even terug naar de opsomming hierboven en constateer: het blijft niet bij een heel klein beetje. De stoffen die we willen vermijden zitten overal in, en werkelijk de hele dag door krijg je kleine hoeveelheden binnen. Vele beetjes klein is uiteindelijk toch groot… willen we dat?

Ik ben op zoek gegaan naar manieren om het toelaten van deze stoffen te minimaliseren. Bijvoorbeeld spuit ik mijn parfum (als ik dat incidenteel tóch nog eens gebruik) op mijn kleding in plaats van op mijn huid. Net zo effectief en je komt er niet direct meer mee in aanraking. Verder mocht ik echt op zoek naar nieuwe plannen die ik graag met je deel. Sommige producten zijn via mijn praktijk te koop (bijvoorbeeld huid- en doucheverzorging, essentiële oliën, tandpasta en deodorant). Verder strooi ik wat tips en adviezen in het rond. Pak ze gerust op!

DOUCHEN EN HAREN WASSEN
Al jaren maak ik gebruik van de zuivere en werkelijk heerlijk ruikende Aloë Vera lijn van Herbalife waaraan geen parabenen en sulfaten zijn toegevoegd. Alleen de meest hoogwaardige delen van de beste Aloë is voor deze producten gebruikt en het plantje wordt met liefde behandeld: handmatig en mag daarna gewoon weer verder groeien. Via mijn praktijk zijn diverse producten verkrijgbaar.

HUIDVERZORGING
Om mijn huid perfect te kunnen reinigen, beschermen en voeden gebruik ik al jaren de SKIN huidverzorgingslijn van Herbalife. Zonder parabenen en sulfaten, universeel voor zowel mannen als vrouwen en zelfs voor de zeer gevoelige huid een weldaad. Zeer betaalbaar en zuinig in gebruik. Het is verpakt in hygiënische pompjes en heeft een prachtige chique vormgeving. Extra leuk voor in de badkamer!

Deze SKIN lijn bevat twee soorten cleansers, toner, serum, ooggel, oogcrème, dagcrème met en dagcrème zonder SPF30, nachtcrème, scrub en kleimasker. Bij interesse ben je welkom om de producten onder het genot van een kopje thee te komen uitproberen. De foto met het masker is gegarandeerd hilarisch!

DEODORANT
Hiervoor ben ik op zoek gegaan naar een leverancier die pure deodoranten levert zonder aluminium en andere waanzinnige ingrediënten. Op basis van natriumbicarbonaat (zuiveringszout, google maar eens hoe goed dit is!), kokosolie en diverse essentiële oliën. Voor een zeer goede prijs en met inmiddels ook zeer tevreden klanten, waaronder ikzelf en mijn gezin. Neem voor meer informatie over deze (h)eerlijke deodoranten gerust contact met mij op.

TANDPASTA
Ik heb een tandpasta gevonden op basis van essentiële oliën waar o.a. geen fluoride in zit. Heerlijk fris van smaak en ook onze kinderen vinden het door de toevoeging van de diverse oliën ontzettend lekker. Er is op dit moment één smaak van. Neem voor meer informatie over deze tandpasta gerust contact met mij op.

WASMIDDEL
Ik maak tegenwoordig mijn eigen wasmiddel. Ik hoor je denken: “die is gek! Daar heb ik toch helemaal geen tijd voor!” Ik kan je vertellen: je vergist je. Het is zeer snel gemaakt en tegen een fractie van de kosten die wasmiddel in de supermarkt kost. Daarbij ruikt het subtiel fris en maakt het de was perfect schoon. Je hebt alleen Marseillezeep en gekookt water nodig, en eventueel een essentiële olie voor een geur naar keuze.

WASVERZACHTER
Hiervoor maak ik gebruik van wollen wasballetjes met essentiële oliën erop, waardoor de was ook nog eens een boost in geur krijgt. Niet nodig, maar wel voor velen wenselijk om jezelf te vertellen dat het “heus wel schoon is!” (herkenbaar?). De essentiële oliën zijn via mijn praktijk verkrijgbaar.

VAATWASMIDDEL
Vaatwasmiddel is wat bewerkelijker en daarin heb ik nog steeds niet de juiste balans gevonden. Ik blijf daarover doorzoeken en uitproberen. Uiteindelijk zal hier een heel andere tekst staan waar je wél iets aan hebt!

SCHOONMAAKMIDDEL
Om thuis schoon te maken maak ik gebruik van gewoon water met wat schoonmaakazijn en verschillende essentiële oliën. Ook de badkamer en het toilet is met de juiste keuze van oliën hygiënisch brandschoon te krijgen. En oeioeioei wat ruikt het huis lekker fris nadien! De essentiële oliën zijn via mijn praktijk verkrijgbaar.

Geïnspireerd geraakt? Kom dan eens gezellig een kop thee drinken. er is nog zoveel te ontdekken!

Geplaatst in categorie: Blog

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten