Fit to UNfit… (that’s the question)

“Just because you fit in, doesn’t mean you belong there” 

De wereld zal zich nooit aan mij aanpassen.
Maar ik hoef me ook niet aan de wereld aan te passen.
Ik ben zoals ik ben. En jij dus ook!

‘Vroegâh’ had ik alles wat velen vandaag de dag graag ook zouden willen (of misschien zelfs nastreven): een goedbetalende baan, heel veel vrienden en zát tijd om leuke dingen te doen. En ook al leek het in het verleden alsof ik overal perfect bij hoorde (een werkplek, bepaalde vrienden, een ‘systeem’), toch knakte veel daarvan steeds op den duur.

WAT IK ECHT NODIG HAD WAS VRIJHEID!

Vrijheid om te horen bij wat of wie ik wilde horen. Zowel op het gebied van werk, als familie, als vrienden. Het is niet erg als het met sommige mensen ‘niet lukt’ en dan laat je het gewoon voor wat het is. Makkelijk? Niet altijd. Maar wél enorm bevrijdend voor jezelf! Dat weet ik inmiddels uit jarenlange ervaring. Want er zijn veel mensen waarmee ik vroeger goed bevriend mee was, waar ik nu totaal geen klik meer mee heb. En zij niet langer met mij. Het geeft ruimte voor nieuwe mensen.

Vrijheid om te werken met wie en wanneer ik wilde. Vijf dagen op kantoor en “elk weekend vrij” is voor velen ideaal maar het maakte mij niet gelukkig. Om die reden ben ik toen ik eind 20 was (en nog geen kinderen had) al een dag minder gaan werken. Het is niet erg als de baan waarin je al jaren werkzaam bent (of mogelijk zelfs voor gestudeerd hebt) toch niet bij je blijkt te passen. Zoek iets waar je wél gelukkig van wordt! Ook dit weet ik inmiddels uit eigen ervaring, en ja: de financiële branche betaalde in mijn tijd écht heel goed!

In mijn ‘early thirties’ (mán wat is dat lang geleden!!) voelde ik echt dat ik er niet ‘tussen paste’, met name op het werk. De overstap van een dynamische baan met wisseldiensten (waardoor ik heel veel vrije tijd had, terwijl ik fulltime werkte) naar een 9-5 kantoorbaan had ik gruwelijk onderschat en het kostte me enorm veel energie. Zoveel dat het me echt opbrak, ik doodmoe werd en allerlei klachten kreeg: veel hoofdpijn, vaak keelpijn, 24/7 verkouden en elke griep die heerste greep mij direct bij ’t strotje. En dat JA-REN-LANG!

Lees hier mijn verhaal als je meer wilt weten.

Nu werk ik al jaren precies hoe ik het wil: twee dagen in loondienst met een interessante en unieke baan die niemand anders heeft. Heerlijk tien minuutjes van huis bij een werkgever met het hart op de juiste plaats. De rest van de week werk ik sinds 2009 vanuit mijn eigen bedrijf (aan huis), waarin ik alle vrijheid heb om te doen en laten wat, wanneer en met wie ik wil.

Verreweg de meeste weekenden ben ik vrij. En ben ik niet vrij, dan ben ik ergens een feestje aan het bouwen met mijn collega coaches uit het hele land.

Sinds een aantal jaar voel ik pas écht dat dit voor mij de perfecte manier van werken is.
Dat ik in dit door mijzelf gecreëerde ‘systeem’ perfect pas.

De afwisseling die mijn parttime baan mij biedt ten opzichte van het werken in mijn bedrijf is perfect. En verder ALLE overige dagen van de week zelf kunnen indelen, werken met wie en wanneer ik wil, mezelf blijven ontwikkelen, steeds nieuwe mensen mogen opleiden in ons unieke team, de groei ervaren van mijn team (en daarmee mijn bedrijf) is echt fantastisch.

Als je dus voelt dat je niet op de juiste weg zit, doorbreek dan dat ‘systeem’ en ga op zoek naar het jouwe. Iets wat 100% bij jou past. Waar jij je écht goed bij voelt. Dit is slechts een deel van mijn verhaal, mijn ervaring. En ik gun iedereen een leven vol voldoening. Daar maakt je werk een enorm groot deel van uit. Dus zorg dat je dit stuk, vaak een derde van je dag (!!!) zodanig optimaliseert dat je er elke dag blij van wordt. Want: je hoeft als mandarijntje niet te doen alsof je een knoflookje bent, ook al lijken de partjes in de uiterlijke vorm best op elkaar en lijken ze prima op elkaars plekje te passen.

En weet je? Ook ik heb heel soms heus nog wel eens een Off Day. Zo’n dag dat je nergens zin in hebt en écht tijd voor jezelf nodig hebt. Ik heb inmiddels de vrijheid gecreëerd om zo’n dag zelf in te delen. En als ik voel: “Nu even niet” dan gun ik mijzelf een vrije (mid)dag. Gewoon, omdat het kan. Maar wat ik niet meer doe, is proberen ergens in te passen dat niet op mijn lijf geschreven is. Dat script heb ik definitief in de vuilnisbak gegooid.

Toffe nieuwe mensen zijn altijd welkom in ons team. Denk je nu: “Hmmm… ik zou ook wel als FitCoach aan de slag willen…” Pak dan de telefoon, en maak een afspraak met mij. Een gesprek kost niets, en wie weet wat ik voor je mag betekenen. Het levert je sowieso een leuk gesprek met een heerlijke kop thee en wat lekkers op 🙂

Geplaatst in categorie: Blog

HEERLIJK, cookies waar je gegarandeerd NIET dik van wordt! Google Analytics verzamelt ze (anoniem!) voor mij om Health Design zo goed mogelijk te kunnen optimaliseren. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies' om je de beste surfervaring mogelijk te geven. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op 'Accepteren' dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten